woensdag 31 oktober 2012

Mini quilt 1:12

Mijn eerste blok is af van mijn 1:12 quiltje. Wat ontzettend leuk om te doen. Blok wordt wel gemaakt middels paper piecing.

zondag 28 oktober 2012

quiltwinkel

Voor de quiltwinkel heb ik ook een kast gekocht met allemaal leuke laatjes. Moet hem nog wel even schilderen. Maar mijn hoofd heeft al weer genoeg ideeën om de winkel nog mooier te maken dan dat hij al was. De kast past precies in de nis achterin de winkel.
En dan nog een kat die met zijn poot in de vissenkom zit. Vond hem te grappig om te laten staan.
En dan heb ik nog leuke stoffen gekocht voor het Dickens tafereel wat ik ooit wil gaan maken.

Quiltwinkel

Een paar maanden geleden is de moeder van mijn vriendin Annemieke overleden. Haar vader had een quiltwinkel gemaakt voor haar moeder en omdat ik zo van quilten en poppenhuizen ben, kreeg ik de winkel. Dat is toch ontzettend lief! Gisteren op de poppenhuisbeurs heb ik daar een quiltje voor gekocht, een log cabin die ik nog wel even zelf moet maken.
Ook heb ik al twee stoeltjes aangeschaft. Deze waren zo goedkoop daar kan ik ze zelf niet voor maken.

Genoten!

Gisteren ben ik naar de Poppenhuisbeurs geweest in de Americahallen in Apeldoorn. Mijn geboorteplaats.
Weer allemaal bekenden gezien. Kees van Hameren gevraagd wanneer nu eindelijk mijn vuurtorenhuis eens klaar is en hij heeft me beloofd dat voor de volgende beurs in Apeldoorn, april 2013, mijn huis klaar is. Dan heb ik er bijna 1,5 jaar op gewacht. Maar ik heb ook allemaal weer leuke dingen aangeschaft en natuurlijk weer veel teveel uitgegeven. Ik heb een lamp gekocht voor het nieuwe vuurtorenhuis. Zie hieronder.

woensdag 24 oktober 2012

Sylvia's Bridal Sampler

Ik heb een weekje vrij en buiten is het grijs en triest dus lekker werken aan SBS. Ik heb al 90 blokken af en vandaag zitten ook tussen de rijen alle sashings. Ik gebruik alleen maar sitsen van Den Haan en Wagemakers. Het is stuggere stof dan alle andere stoffen maar van een geweldige kwaliteit. De achterkant wordt ook zeker niet van sitsen. Als ik dat zou doen is hij niet meer te quilten met de hand. Hij wordt mooi toch?

vrijdag 5 oktober 2012

Vorige week een Quilt workshop gevolgd bij den Haan en Wagemakers van Di Ford. Het was erg gezellig vooral omdat ik naast een dame kwam te zitten waar het meteen mee klikte en toen bleek ook nog dat ze in dezelfde plaats als ik had gewoond en waar mijn moeder is geboren en dat ze op dezelfde school had gezeten. Praten en breien tegelijk, ging uitstekend. Wilma Nooy het was erg gezellig.
Ondertussen natuurlijk ook nog wat opgestoken en een prachtig blok gemaakt. Ik ben er erg blij mee.

Kadootje uit Finland

Onlangs zijn mijn vrienden weer naar Finland op vakantie geweest. Ik had een kadootje meegegeven voor de poppenhuis dame in Finland. En ze kwamen met een kadootje terug. Mijn smaak is iets anders maar het is vast heel erg lief bedoeld. Een gebaar zegt meer dan duizend woorden.