zaterdag 26 januari 2013

mijn eerste quilt


Mijn allereerste quilt is eindelijk af. Inmiddels is er natuurlijk al veel meer geproduceerd zoals jullie kunnen zien op deze blog. Ik heb dit patroon en deze stoffen ca. 10 jaar geleden gekocht bij Den Haan en Wagemakers toen de heren er nog de scepter zwaaiden. Mijn vingers zijn pijnlijk maar hij is eindelijk af. Ben er best trots op al merk ik wel dat je smaak in de loop der jaren toch veranderd.

vrijdag 25 januari 2013

stofjes voor the purple chocolate box quilt

Ik kon het niet laten en heb nog wat stofjes voor mijn nieuwe quilt gekocht. Dit zijn wel de laatsten dat beloof ik. Ik mag van mezelf niet meer stofjes kopen. En ik mag ook even niet in de quiltwinkel komen want daar hangt Letters from Belton Grange en die is mooi!!!!! Maar je kan niet alles toch?

zondag 20 januari 2013

Purple Chocolate box



Ondertussen ben ik ook begonnen met de nieuwe quilt. The Purple chocolate box. De eerste blokken zijn klaar. Een indruk van hoe hij gaat worden. Moet nog wel wat paarse en bruine stofjes erbij hebben. Maar dat gaat vast goed komen.

quilten van mijn border



Mijn oude quilt is bijna af. Ik ben de border aan het quilten. Wel een klusje maar erg leuk om te doen. Daarna de binding bevestigen en dan is hij af. Iedere avond een stukje.

vrijdag 11 januari 2013

Het was een beetje druk

Afgelopen week heb ik voor mijn werk voor de negende keer het speciaalbierenplein op de Horecava neergezet. Ze hingen met de benen buiten en dan ook bijna letterlijk. Het was weer erg druk op ons plein en zoals altijd weer erg gezellig. Zelf vind ik bier helemaal niet lekker en heb dan ook nog nooit een biertje gedronken. Staan er ca. 80 bieren op het plein en ik vind het zelf niet te drinken.

zaterdag 5 januari 2013

Purple Chocolate box

Vandaag heerlijk naar de quiltbee geweest bij Den Haan en Wagenmakers. Het was weer zo gezellig met alle dames en natuurlijk met mijn 'zusje' Josephine. In het boek history repeated had ik een prachtige nine-patch quilt zien staan. Deze wil ik graag maken voor lieve vrienden. Omdat ik deze quilt in paarsen en bruinen ga maken noem ik hem the purple chocolate box quilt. Ook de stof voor de sashings heb ik al uitgezocht natuurlijk met hulp van Elsbeth. Dit wordt mijn eerste quilt die ik op de machine ga maken. Dus ik ga me toch maar opgeven voor de workshop tips en tricks van machine quilten in februari. Elsbeth zet je me op de lijst van aanmeldingen?





donderdag 3 januari 2013

Even tussendoor

Tussen het quilten door moet ik ook nog werken. Volgende week is de Horecava in Amsterdam RAI en wij (de bladen Proost! en Horeca Entree) zetten voor de 10e keer Proeven met Proost! neer. Dat zijn 30 speciaalbierbrouwers op 1 groot plein die minimaal 2 of 3 verschillende bieren neerzetten op tap of op de fles. Er zijn dan ook dagelijks ca. 1000 bezoekers die een biertje komen "proeven". De stand is ongeveer 900 m2. Hij is bijna af. Mooie foto van mijn stand. Volgende week zal ik nog een foto maken wanneer alle bezoekers er zijn.

dinsdag 1 januari 2013

Gelukkig 2013

Oliebollen horen bij oud en nieuw maar deze zijn heel speciaal. Tenminste voor mij. Op 31 december nog even oliebollen halen op de maasstraat in amsterdam. Van stuy de beste oliebollen van amsterdam. De rij was meer dan 50 meter lang. Ik heb 1 uur en 20 minuten in de rij gestaan. Belachelijk natuurlijk. Maar toen ik halverwege was wilde ik de rij ook niet meer verlaten. En ik moet eerlijk toegeven. Ze zijn heerlijk!!!