zaterdag 27 april 2013

Oh Dear, mrs. Tompkins aka "The Burnt Quilt"

Ik heb een beginnetje gemaakt met The Burnt Quilt (Oh Dear mrs. Tompkins.  Het middenblok. Ik kan natuurlijk zo een middenblok The Tree kopen bij Den Haan en Wagemakers. Maar nee, ik ben eigenwijs en ga het blok appliqueren. Even tekenen en de initialen en het jaartal aanpassen en dan de stofjes erbij zoeken. Ik heb het jaartal maar veranderd in 2014. Ik denk niet dat de quilt eerder af zal zijn. haha. Nu nog even aan het puzzelen met mijn initialen. De T en de G in het juiste lettertype en in de juiste grootte uitprinten. Natuurlijk heb ik nooit genoeg stofjes in de juiste kleuren en/of motief. Daarvoor moet ik toch echt naar Veldhoven volgende week. Heb er zin in!!

Opdracht van de Juf!

Alle schildersleerlingen hebben de opdracht gekregen om bont, fluweel, zilver, goud, rood koper, hout en boomschors te schilderen. Je krijgt een paneel met 8 vakjes erop en in dat vakje moet dan 1 onderwerp komen. De vakjes zijn niet groter dan 7,5 bij 7,5 cm. Ik heb de eerste twee onderwerpjes gedaan. Bont en fluweel. Het bont (de ijsbeertjes) moet alleen nog wat verbeterd worden. Nog niet helemaal naar mijn zin.

maandag 22 april 2013

helicoptervlucht

Mijn man is afgelopen 4 januari 65 jaar geworden en heeft van zijn twee dochters een helicoptervlucht gekregen voor zijn verjaardag. We hebben er nog een vluchtje bij gekocht en zo konden we met zijn tweeën gisteren een vlucht maken over Amsterdam. Wat was het prachtig! Het weer werkte natuurlijk heel erg mee en we konden hele duidelijke foto's maken.



Prachtig gezicht op de dam.


Hier het nieuwe filmmuseum aan het IJ.

En het Nemo onderin de foto








Het prachtige opgeknapte rijksmuseum. We hebben er even op moeten wachten .....

Het was een geweldige ervaring om Amsterdam van boven de bekijken. Wat is het dan eigenlijk een kleine stad.





vrijdag 19 april 2013

Letter from Belton Grange en Roodborstje in de sneeuw

Het tweede blok van de maand van Belton Grange is ook af. 8 blokken om het middenblok heen. Ik kijk nu al uit naar het eindresultaat maar dat is nog heel ver weg. Gelukkig wel. Ik werk te snel. Dat komt omdat ik voor het eerst in mijn leven zonder werk thuis zit. Al 2,5 maand ben ik Toos Werkeloos en ik hoor op het nieuws ook niets anders. Ik verstuur iedere week een aantal sollicitaties en ik heb ook al een aantal gesprekken gehad. Ik kom dan ook wel bij de laatste twee of drie maar dan weer net niet. Te oud en/of te duur? Het is zeer frustrerend. Natuurlijk ik heb genoeg bezigheden maar zoals ik zeg dat moeten hobbies blijven en geen daginvulling. De dagen glijden nu zomaar aan je voorbij. Daarom is het blok van de maand van zowel Belton als Reiko Kato zeer welkom. Ik kijk er heel erg naar uit. En dat is ook de reden dat het allemaal al weer af is. Op de foto staan ook nog net mijn voetjes. Jammer maar helaas. Ik kreeg ze er niet af. :-)



Gisteravond ging ik ook nog naar schilderles en daar heb ik mijn roodborstje in de sneeuw gemaakt.
Ik vind hem zo leuk geworden?





zaterdag 13 april 2013

Letters from Belton Grange

Mijn boek "Slaap" van Lars Kepler is uit. Dat vind ik altijd reuze jammer maar dan moet ik niet zo snel lezen. Als ik een boek pak en het is bloedspannend kan ik het niet meer wegleggen. Ik verdrink letterlijk in het boek en ik hou ervan. Nu het uit is kan ik weer verder met Letters from Belton Grange. Het middenblok is af en gestreken en het eerste blok daarom heen is ook af. Ik vind de kleurtjes echt geweldig. Nu moet ik natuurlijk niet al te snel werken anders...... oh ja, er ligt ook nog een SBS waarvan er ca. 90 blokken gequilt zijn met de machine en er nu nog 50 overblijven die ik zelf moet doen. Ik heb het al geprobeerd op de machine maar dat gaat hem niet worden. Dus dat wordt geduldig, toch met het handje af quilten. Genoeg te doen dus.

woensdag 10 april 2013

Letters from Belton Grange vervolg

Jaaaaaaaaaaaaaa, het volgende pakketje van Letters in binnen. Ik hoorde vanochtend iets door de brievenbus vallen en dacht, omdat ik al een beetje ingeseind was "Yes, daar is mijn kadootje van vandaag."
En hij is leuk! Maar ik mag er nog niet aankomen. Eerst mijn boek uit lezen. Lars Kepler "Slaap". Bloedspannend!! En terwijl ik lees, ligt er naast mij een kadootje naar mij te lachen. Zo lief!


dinsdag 9 april 2013

Vermoeiend maar zo COOL!!!

Gisteren de hele dag op de longarm machine van Clazien Zwaan uit Heemstede mogen werken. Je gebruikt blijkbaar toch spieren met dat gedoe. Ik had ten eerste geen voeten meer over en mijn rug en nek stonden op hoogspanning. Ik was kapot toen ik naar huis ging. Van de 140 blokken zijn er ca. 100 gequilt. Helaas ontbrak te tijd om alle blokken te quilten en moet ik deze thuis op de eigen machine doen. Maar wat is het geweldig om met zo'n machine te werken en het is echt niet moeilijk als je er een beetje gevoel mee krijgt. Zoals Clazien zegt:"veel tekenen, heel veel tekenen". Hier alvast wat foto's van gequilte blokken. Voordat de gehele quilt af is moeten we nog even geduld hebben.







vrijdag 5 april 2013

Longarm machine

Vanmiddag heb ik een privé workshop gehad van Clazien Zwaan, Kennemer Quilthuis. Quilten op de longarm machine. Wat is dat geweldig om te doen. Het is dat ik de financiële middelen niet heb om zo iets aan te schaffen. Is maar goed ook trouwens. Ik zou de hele dag achter die machine staan. Wat is dat leuk om te doen zeg! Ben helemaal enthousiast. Kijk nu al uit naar maandag. Dan ga ik de hele dag op de longarm machine quilten. Dan ga ik Sylvia's Bridal Sampler quilten. Nu heb ik alleen nog maar mijn proefwerkje.