zondag 26 mei 2013

Letters from Belton Grange

Het werd toch eerst Letters from Belton Grange, wat ik gemaakt heb. Het appliqueren moest even wachten. De stoffen van Belton waren zo mooi, daar kon ik niet afblijven. En vanmorgen de laatste hand gelegd aan het middenblok. Ik vind de kleuren prachtig.


Nu maar weer uitkijken naar het volgende pakketje van Reiko of van Belton.

donderdag 16 mei 2013

plof . . . . . . . !

Ik hoorde een plof, zou dat dan ......... Echt?  En ja hoor, het derde blok van de maand van Belton Grange is in the house. Oh, nu weet ik niet wat ik eerst moet doen vanavond, appliqueren of Belton? Zie ik vanavond wel. Eerst uitpakken en kijken en de bijbehorende brief lezen. Het regent weer eens buiten en binnen is het lekker warm in mijn ateliertje. Heerlijk quilting weer. Wat zijn de stofjes mooooooi, prachtige kleuren. Ik kan mijn lol (en mijn tijd) niet op.

Reiko Kato en Burnt Quilt

Ik ben op het ogenblik druk aan het appliqueren. Eerst het derde blok van Reiko Kato's Mistery quilt. Er moeten nog wat steekjes geborduurd worden maar het appliqueren isgedaan. Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat.


En nu weer verder gegaan met het centrale blok van de burnt quilt. Dat is heel leuk en heel veel werk. Ongeveer de helft van alle stukjes fruit en blaadjes zitten vast, de andere helft moet ik nog doen. Een mooi werkje voor 's avonds op de bank.



Overdag ben ik bezig met mijn SBS (Sylvia's Bridal Sampler) aan het quilten op de machine. Van de 140 blokken zijn er al ca. 100 gequilt op de Baby Lock van Clazien Zwaan. De blokken aan de zijkanten kwamen we niet meer aan toe binnen 1 dag. Dus die ben ik nu voorzichtig thuis aan het quilten. Oefening baart kunst en het lukt steeds beter.