zondag 18 augustus 2013

Heerlijk in de duinen!

Gisteren heerlijk in de duinen van Bergen geweest en 5 kilo bramen geplukt. Dit is een jaarlijks terugkerend uitje. Omdat deze bramen in de duinen groeien en niet aan struiken zoals op het platteland, sta je de hele dag voorover gebogen. De bramen zijn ook nog eens een stuk kleiner dan de bramen op het platteland. Dus aan het einde van de dag kraken al je botten en voel je spieren waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Maar voldaan omdat we er weer genoeg jam van konden maken.



Deze emmer was nog maar het begin. Hij werd nog veel voller maar daar heb ik geen foto van gemaakt.

Met stijve spieren en een vermoeid lijf toch nog even langs de Appie gereden om geleisuiker te halen, zodat we gelijk konden beginnen met de jam. Mijn lieve Frank ging ze natuurlijk eerst goed wassen. We moeten tenslotte wel oppassen voor de vossenlintworm. Gelukkig gaan deze eitjes kapot bij het koken maar ook alle meegeplukte takjes e.d. moeten er tussenuit.





En natuurlijk gelijk een kilo afwegen.

En daarna lekker in de pan met de suiker en een beetje kaneel.



Dat vind ik eigenlijk het lekkerste van alles. Proeven tijdens het koken. Heerlijk warme bramenjam. mmmmm

Dan lekker in de gespaarde potjes en buiten afkoelen.






En vanmorgen had ik al een heerlijk ontbijtje met bramenjam op mijn cracker. Oh het is zo lekker en dubbellekker omdat we het helemaal zelf hebben gemaakt.

We hadden wellicht wel wat meer kunnen plukken maar onze spieren waren verzuurd en de botten kraakten en....... er zit ook nog een leuk quiltwinkeltje in Bergen. De dekenkist. En daar moest ik natuurlijk even langs. Nu we er toch zijn. Leuke stofjes gekocht voor The Burnt quilt.



Ook de ovaaltjes liggen klaar om geappliqueerd te worden. Ik ga gauw weer verder. Het regent toch!


Groetjes Tamara

vrijdag 16 augustus 2013

Work in progress

Weinig geblogd, maar heel hard gewerkt de laatste weken. En natuurlijk ook leuke dingen gedaan. Naar de Gay Parade geweest. Om 11.00 uur zaten we er al helemaal klaar voor terwijl de botenparade pas om 14.00 uur ging varen vanaf het IJ. Dan komen ze op zijn vroegst om 14.30 uur langs de westertoren en daar zaten wij. Maar dat mocht de pret niet drukken. Wachten op deze dag tussen allemaal gezellige, leuke, in het roze geklede mensen was zeker geen straf. Wat was het weer een geweldig feest. Laat Poetin hier maar eens komen kijken hoe wij dat doen. Heb elkaar lief mag je toch niet bestraffen? Laat iedereen in zijn waarde. Ik heb nog wel een mooie foto voor mijn directie gemaakt. Ik werk nu voor Koninklijke Johan Enschedé en die drukken onze papieren euro's. Wij doen dus veel zaken met vooral de Nederlandse bank en laten die nu ook een prachtige boot hebben.


Met de prachtige tekst "Niet alleen het goud blinkt bij de Nederlandse Bank". Mijn directie moest er best om lachen.

Naast iedere maand wachten op de BOM van Reiko's Mysterie Quilt en Letters from Belton Grange ben ik druk bezig met mijn grote liefde The Burnt Quilt.

Nadat het middenblok helemaal geappliqueerd was moesten de eerste randen erom heen. Ik maakte me best druk of ik dat allemaal wel netjes deed en of het wel zou passen. Maar gelukkig, tot nu toe gaat het allemaal voorspoedig.

Eerst de haaitandjes erom heen en daarna weer een sashing en daarna de schulprand. Daar ben ik nu mee bezig. Natuurlijk heb ik ook al veel eitjes geknipt en die moeten nog geappliqueerd worden op de schulprand.












donderdag 1 augustus 2013

Nog even ....


Nog even een extra berichtje. Ik heb eindelijk de foto's zover dat ze doen wat ik wil. Maar nu doet de tekst niet wat ik wil. Ik kan de tekst niet meer aanpassen. De foto van Belton staat natuurlijk niet meer op zijn kop en Reiko Kato foto's zijn nu ook goed. Nu weer gauw lekker in de tuin zitten en morgen lekker naar het strand van Noordwijk. Nee, ik ga niet liggen bakken. Lig lekker onder een parasol en krijg toch wel een kleurtje. En voor de afkoeling zo nu en dan lekker het water in duiken. Vroeg opstaan, anders hebben we geen bedje meer. Om 8 uur weg, half negen lig ik op het strand. Fijn weekend allemaal en maak er iets heel moois van.







Iedere avond hard werken om de blokken van de maand van zowel Reiko Kato en Belton Grange bij te houden. Maar het is weer gelukt. er zijn weer 8 blokken af. Ik vind de stofkleurtjes echt prachtig. Ik ben er nog steeds verliefd op. Helaas staat de foto op zijn kop maar ook zo kunnen jullie een aardige indruk krijgen.

Ook het blok van de maand van Reiko Kato heb ik gisteren af gekregen. Ik ben nu al weer benieuwd naar de volgende. Een foto houden jullie nog even tegoed. De computer wil even niet doen wat ik wil en alle foto's staan gedraaid. Ik ga nog even uitvogelen waarom het niet lukt.

Morgen heb ik een vrij dagje ingepland en dan is het alweer zaterdag en wordt mijn stadje roze gekleurd. We gaan genieten van de Canal Parade in Amsterdam en onder het genot van prachtig weer en hapjes en drankjes van alle gezelligheid die dit met zich meebrengt. Warriors for Love, Strijders van de liefde. Respecteer een ieder zoals hij is.