zondag 22 september 2013

Verliefd!

Ja echt, tot over mijn oren verliefd. Op wie? Nou, meer op wat! Op mijn stofjes die ik heb gekocht voor mijn WIM, kerstquilt. Ik heb ideeën in mijn hoofd maar ik kan nog nergens echt een goed patroon vinden. Vorig jaar stond in de kerst quilt vintage een heel leuk idee maar het is nog niet helemaal wat ik zoek. Dus ga ik dat patroon maar gebruiken als basis en maak ik het toch weer iets anders. De stofjes is een stapje verder in het creatieve proces. Ik ga ook zeker niet beloven dat hij deze kerst al af is. Ik weet bijna zeker dat dat niet gaat lukken. Er liggen nog een paar WIP'pen. In mijn koppie werkt het zo dat eerst alles af moet voor dat ik aan iets nieuws begin.




Vandaag heb ik de blauwe sashings en cornerstones aan de Belton Grange gezet. Hij wordt prachtig, al zeg ik het zelf. Belton en Reiko liggen nu dus beiden weer terug in hun mandje te wachten op de volgende BOM. Ik moet natuurlijk ook verder met The Burnt. 



Ach, de blaadjes vallen van de bomen en de temperatuur daalt verder richting herfst. De winter is al weer in aantocht en dan is een kerstquilt ook heel leuk om te maken. Ik sta in dubio . . . . . . 

Dag allemaal! 

dinsdag 17 september 2013

zo druk met van alles ....

Vorige week vrijdag was mijn man weer naar Roger Waters (Pink Floyd) en had ik mijn vriendinnen uitgenodigd om een avondje te komen eten. Het was beregezellig en iedereen maakte een gerechtje.
Zo hadden we een heerlijk 4 gangen menu.


Ondertussen ben ik bezig met The burnt quilt, iedere avond een stukje, tenzij Den Haan en Wagenmakers anders beslist en mij een BOM stuurt van Reiko Kato of Letters from Belton Grange dan ga ik dat doen. Ik wil het wel bijhouden. The burnt is dus eigenlijk bij mij 'stop werk'. Als alle 'bommen' af zijn, is the burnt weer aan de beurt.


Bij the burnt is de schulprand af.




Reiko Kato blok 6 kwam vorige week binnen. Gisteravond de poppetjes op de wip gezet. Hoop dat ze er nu niet vanaf vallen. Ze zitten goed vast.

En ondanks dat de herfst is begonnen groeit en bloeit er ook van alles in onze amsterdamse tuin. Onze bonsai net als Reiko japans is prachtig.




We hebben zelfs blauwe druiven en ze waren heerlijk zoet. De olijf doet het dit jaar wat minder dan vorig jaar. We hadden welgeteld 1 olijf. Ach, je kan ze toch niet zo eten. Geen man overboord.

Afgelopen zaterdag stond mijn man in de verwenmodus. Gelukkig staat hij daar heel vaak in en dit keer stond hij zaterdagmorgen vroeg op om een heus frans ontbijtje te verzorgen. We hebben nl. een echte franse bakker in Amsterdam, Le Fournil. En wat is het heerlijk.


En vandaag kwam ook nog de BOM binnen van Letters from Belton Grange. De stoffen zijn weer prachtig. Kan ik de laatste blokken aan de quilt bevestigen. Hij wordt prachtig.


Werk genoeg te doen. Dus ik ga gauw weer verder met Reiko. Dag allemaal!

zondag 1 september 2013

van alles en nog wat!

Het is leuk om met verschillende projecten bezig te zijn. En tussendoor moet er ook nog echt gewerkt worden. Maar ik kijk altijd uit naar de avonden en de weekenden om verder te werken aan mijn projecten. De burnt quilt heeft deze week even stil gelegen omdat er weer een BOM binnen kwam van Belton Grange en die moest ook af.



 Het schulprandje is af en moet nu nog geappliqueerd worden op een brede sashing. Eerst maar even rijgen of het allemaal past.  Er zijn genoeg ovaaltjes geknipt om ook te appliqueren.



Afgelopen week de bom van Belton Grange in elkaar gezet. Nu wachten op de volgende BOM. Daarmee worden de sashings ook verzonden en kan ik het tot een geheel maken.




En tussendoor zijn we nogmaals bramen wezen zoeken. Nou ja? Zoeken? Plukken gewoon! Zoeken was niet meer nodig. Het zag paars van de bramen. Ik zag zoveel dat ik niet meer wist waar ik moest plukken. Kwam door de droogte zei een heer die langs kwam fietsen door de duinen van Bergen. Wij hadden iig weer 5,4 kilo bramen om jam van te maken.




Nu hebben we helemaal genoeg potten jam om de winter door te komen. Heerlijk! Ik ga weer gauw verder met mijn burnt quilt en stiekem elke keer in de brievenbus kijken of het volgende blok al binnen is van Reiko Kato. Ik heb al een preview gezien en hij is weer prachtig. Tot de volgende blog.