zondag 27 oktober 2013

27/10/2013

Vandaag is het 27 oktober en vandaag zijn wij (Frank en ik) 19 jaar samen en al weer 12 jaar getrouwd. Mijn leraar communicatie werd 19 geleden gestrikt door zijn leerling. Haal nou geen rare gedachten in jullie hoofd. hahaha. Het was volwassen onderwijs en ik was 32 destijds.
Ik was een alleenstaande moeder van 3 kleine kinderen (8 en 2 van 4), had een full-time baan en ging 2 avonden in de week naar de management opleiding bij Schoevers. Ik zat te gapen in de klas en de docent PR en communicatie zei:"Je moet eens op tijd naar bed gaan". Waarop ik antwoordde:" Ik ga altijd op tijd naar bed." Hij weer:"Moet je eens alleen op tijd naar bed gaan." Ik reageerde natuurlijk weer:" Ik ga altijd alleen op tijd naar bed." En de rest is historie. We gingen wat drinken samen en 7 jaar later trouwden we in de Grand in Amsterdam. Ik geniet er nog iedere minuut van. Het klinkt waarschijnlijk allemaal wat soft in jullie oren. Maar het is gewoon zo. En terwijl ik geniet van onze huwelijksdag, geniet ik ook van de op handen zijnde storm en van alle dingen om me heen.
Gisteravond sinds lange tijd naar de Arena geweest, Ajax-RKC. Je zou toch denken dat wordt een eitje voor ons amsterdammers. Helaas! 0-0, wat een desillusie was dit zeg. Maar gauw vergeten.


En ik geniet gewoon verder. Ook van mijn schilderijtje. Dat is nog lang niet klaar. Ben eerst maar met de achtergrond begonnen. De paddestoelen is slechts de onderschildering. Ik zal hem zeker nog een keer plaatsen wanneer hij af is. 

Jammer dat deze dwarsligger niet wilde draaien. Even jullie hoofd draaien dan maar. 

Vorig weekend ook nog even naar Veldhoven geweest. Was weer gezellig vooral met de dames uit Zutphen en met Elsbeth van DHeW. Zij reed gezellig met mij terug. Dan gaat de reis ineens een stuk sneller. Tussen alle quilts en aanverwante artikelen stond recht tegenover DHeW een standje met echte kashmir sjaals. Wat jammer weer. Ik liet me weer helemaal overrompelen en versieren. Ik kon hem niet laten liggen. Hij was te mooi. Dus, wederom genieten!


Nu regent het en de wind giert om het huis. Heerlijk vind ik dat. Ja, ja, de zon is ook heerlijk. Maar dit weer heeft alles van gezelligheid, open haardjes, glazen wijn, kaarsjes, warmte kortom genieten alweer! En dan te bedenken dat we geen open haard hebben en we allebei geen alcohol drinken. hahaha.

Ben ik lekker bezig met de kerstquilt beneden in mijn kamer, waar zachtjes de muziek opstaat van Fleetwood Mac of Meatloaf. Ik heb bedacht dat er wel genoeg kerstbomen in de quilt zijn verwerkt en dat broderie perse wellicht ook heel mooi staat bij deze quilt. Moet kunnen toch?


12 jaar geleden hadden we een uur extra trouwdag en vandaag heb ik een uur extra om verder te fantaseren met mijn kerstquilt. Ik ga snel weer verder! 

Oeps! Krijg is ook nog een pracht kado van mijn schat. Ik had hem al gezien in de winkel. Vond hem zo leuk. Past wel bij een quiltmeisje.


Zo geniet ik van alles wat op mijn pad komt. Dag allemaal en maak er ook een prachtige dag van. 



zaterdag 12 oktober 2013

Gezellig!

Even met mijn dochter winkelen altijd gezellig! Zij heeft net als ik een hekel aan 'winkel in, winkel uit'. Wij  houden niet van shoppen en willen het liefst in de eerste winkel slagen. En laat dat nu lukken vandaag. Heerlijk. Genoeg tijd over voor een broodje in de stad en als toetje een ijsje bij van der Linde.



Dubbel geslaagd! 

Natuurlijk wel even bij Elsbeth langs geweest en ze hebben weer zulke mooie stofje binnen gekregen. Prachtig! En dan ook nog even bij de buurvrouw langs voor een muziekstofje. 



Nu ligt de kerstquilt klaar om met naald en draad lekker te gaan appliqueren. Maar nog even geduld want er lag bij Elsbeth ook weer een BOM van Belton voor me klaar. Weer een prachtig blok. Al is het blok op de foto niet zo mooi. Je kunt aan de stofjes wel zien dat Annelies weer een prachtige combinatie heeft gemaakt.




Ik ga weer snel verder! 

zondag 6 oktober 2013

crea bea

Mijn kerstquilt groeit gestaag. Al lijkt de kerst nog heel ver weg met dit prachtige weer. Vanmiddag dan ook even mijn bezigheden onderbroken om een golfbaantje te gaan lopen in Spaarnwoude. Toch nog met 1 punt verschil gewonnen van mijn mannetje.
Thuis gekomen weer snel verder met de kerst ideeën. Want mijn hoofd zit vol. Een beetje van Simply vintage en een hoop van mezelf (lees internet).


zaterdag 5 oktober 2013

Winterquilt

Ja, the burnt is even opzij geschoven. Ik ben toch zo lekker bezig met de winter(kerst)quilt. Heb zoveel ideeën in mijn hoofd en die moeten eruit. Alle blokken heb ik eerste geknipt en uitgelegd op een oud laken. Zo heb ik tenminste overzicht qua kleurschakering. Nu sterren, bellen, sneeuwpoppen, kerstballen en kerstbomen knippen en per blok appliqueren. Dit is dus het eerste opzetje. En er ligt onderaan al 1 sneeuwpopje. Het is nog een hele klus maar zoals ik al eerder zei "deze quilt is vast wel af tegen kerst 20..!