maandag 18 maart 2013

Letters of Belton Grange

Reiko Kato blok 2 is af. Dus maar een begin gemaakt met BOM Letters of Belton Grange. Een quilt maken n.a.v. brieven. Gelukkig weet ik wel hoe deze quilt er aan het eind uit komt te zien in tegenstelling tot Reiko Kato's mysterie. Er zit hier en daar nog een klein onduidelijkheidje voor mij. Maar ondanks dat ik de bijbehorende workshop niet kan volgen mag ik het vast wel vragen, als het mij niet geheel duidelijk is. Toch? Annelies? :-) Alles is geknipt en ligt klaar incl. alle ovaaltjes en rondjes die de buitenrand vormen.Natuurlijk werk ik ondertussen ook nog door aan mijn chocolate box en heb ik een afspraak gemaakt met Clazien Zwaan van het Kennemer Quilthuis om mijn SBS machinaal door te quilten. Ik weet het, natuurlijk hoort hij met de hand gequilt te worden. Maar helaas, mijn handjes zijn niet bij machte om door sitsen heen te ploegen 140 blokken. Dat wordt dus machinaal gedaan. Nog wel even een patroon bedenken en........... al het rijgwerk is voor niets geweest. Ik moet het allemaal weer uithalen.7 opmerkingen:

 1. Dat iet er ingewikkeld uit ik moet er ook aan beginnen.
  Alleen ik heb noh nooit geappliquerd.
  Dus ik zal je blog goed blijven volgen.
  In ieder geval veel succes gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik werk met freezerpaper. En je moet er rekening mee houden dat er nog wel 1/4" naadtoeslag aangeknipt moet worden. Leuk dat je me volgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tamara, volgens mij zitten je ovaaltjes op de verkeerde stof. De rondjes moeten zo zijn dat ze precies op de besje vallen....
  (ik werk vandaag)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tamara, een kwart inch naadtoeslag is ook teveel voor appliqueren. (sorry !)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niks sorry Annelies. Ik moet ook nog leren. Gelukkig waren de rondjes nog niet op de stof gestreken. Kom vanmiddag misschien nog wel even langs.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat wordt een heel mooi project. Wat heerlijk dat je zo dicht bij Annelies woont, dat je even langs kunt gaan.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. tamara heb jij het patroon misschien nog te koop

  BeantwoordenVerwijderen