zondag 31 maart 2013

Paasweekend

Het moest een paasweekend in de Ardennen worden. In La Roche wel te verstaan. En daar stond inderdaad een prachtige stacaravan. Wij zijn helemaal geen kampeerders. Wij zijn van de verwende kwasten die liever in een hotel van alle gemakken voorzien zijn of liever thuis blijven dan op een camping gaan staan. Maar we kregen dit weekend aangeboden van een hele lieve vriend en die verzekerde ons dat er centrale verwarming was aangebracht in de nieuwe stacaravans. En die stond inderdaad op de hoogste stand te loeien maar kon het niet bolwerken tegen de extreme buitentemperatuur. Ze hadden onze vriend Roger natuurlijk niet verteld dat er een extreem koud paasweekend aan zat te komen. We hebben zelfs 2 uur lang de gaspitten volop laten branden en toen werd het een klein beetje aangenamer. Maar niet voor ons. Wij keken elkaar aan en dachten "als we nu wegrijden liggen we vanavond nog in ons warme bedje en als we dan morgen opstaan is het lekker warm". Daar hoeven wij niet veel langer over na te denken. We hebben de vriend een lieve knuffel gegeven en zijn gauw terug gereden naar Amsterdam. Mmmm wat heb ik lekker geslapen. En nu heb ik dus weer alle tijd om aan quilts te werken. En de Purple chocolate box is af. Ja echt, hij is af. Zelf het etiketje zit er op bevestigd zoals het hoort op een quilt. Het staat niet op de foto want deze quilt is een verrassing voor iemand. En wil ik nog even zo laten.


maandag 25 maart 2013

Letters of BG

Het is zo verschrikkelijk koud buiten. Het zonnetje speelt voor kleine verrader. Je denkt dat het vandaag wellicht wel lekker is buiten maar de wind is echt ijzig koud. Dus dan maar binnen bij de verwarming en werken aan het middenblok van Belton Grange.

donderdag 21 maart 2013

Dido

Vanavond is mijn schilderij van Dido, de hond van mijn 'stiefdochter' Nicolette eindelijk af. Hij is helemaal goed gelukt als zeg ik het zelf. De uitstraling is goed getroffen. Het is zo'n schat van een hond. Nu nog laten drogen en inlijsten en dan gaat het schilderij naar Nicolette.

maandag 18 maart 2013

Letters of Belton Grange

Reiko Kato blok 2 is af. Dus maar een begin gemaakt met BOM Letters of Belton Grange. Een quilt maken n.a.v. brieven. Gelukkig weet ik wel hoe deze quilt er aan het eind uit komt te zien in tegenstelling tot Reiko Kato's mysterie. Er zit hier en daar nog een klein onduidelijkheidje voor mij. Maar ondanks dat ik de bijbehorende workshop niet kan volgen mag ik het vast wel vragen, als het mij niet geheel duidelijk is. Toch? Annelies? :-) Alles is geknipt en ligt klaar incl. alle ovaaltjes en rondjes die de buitenrand vormen.



Natuurlijk werk ik ondertussen ook nog door aan mijn chocolate box en heb ik een afspraak gemaakt met Clazien Zwaan van het Kennemer Quilthuis om mijn SBS machinaal door te quilten. Ik weet het, natuurlijk hoort hij met de hand gequilt te worden. Maar helaas, mijn handjes zijn niet bij machte om door sitsen heen te ploegen 140 blokken. Dat wordt dus machinaal gedaan. Nog wel even een patroon bedenken en........... al het rijgwerk is voor niets geweest. Ik moet het allemaal weer uithalen.



zondag 17 maart 2013

Mistery quilt Reiko Kato blok 2

Ja, ik ben heel hard aan het werk....... met Reiko Kato. Ook blok 2 is af. Gelukkig heb ik nog de Purple Chocolate box en Letters of Belton Grange anders zou ik me bijna gaan vervelen.

zaterdag 16 maart 2013

Purple Chocolate box

Ondertussen ook druk bezig met de Purple Chocolate box. Deze ben ik op de machine aan het quilten. Dat is best nog een onhandig klusje daar zo'n grote quilt eigenlijk niet te doen is op een gewone huis-tuin en keuken machine. Maar met een beetje geduld lukt het wel. Het zal wel moeten.

donderdag 14 maart 2013

Reiko Kato blok 2

Elke avond een stukje Reiko Kato. Heerlijk rustgevend voor deze kleine druktemaker. Het vordert gestaag.

dinsdag 12 maart 2013

Beginnersquilt


Tijdens een cursus bij den Haan en Wagemakers heb ik deze quilt in elkaar gefröbeld. Je leert wel gelijk alle technieken maar nu is hij ook echt helemaal af. Toch wel leuk geworden. De achterkant van de quilt is samengesteld uit restanten van de stoffen die gebruikt zijn bij de voorzijde van deze quilt.

maandag 11 maart 2013

Reiko Kato blok 1

Mistery quilt Reiko Kato blok 1 is af. Ik vind het heel erg leuk om te doen. Het resultaat mag er wezen al zal ik bij blok twee niet meer zoals Reiko aangeeft de lijm gebruiken. Dat vind ik geen prettige manier. Ik appliceer graag op mijn eigen manier die m.i. ook mooier is. Maar dat is ieders eigen idee.

zaterdag 9 maart 2013

Een dag vol verrassingen!!

Ik had het al helemaal in mijn hoofd. Vandaag de top van mijn Purple Chocolate box in elkaar zetten en dan lekker even naar de quiltwinkel Den Haan en Wagenmakers en dan samen met Elsbeth een achterkant uitzoeken en natuurlijk lekker kletsen over alles wat met quilten van doen heeft. In de winkel even de top uitgehangen zodat ik een betere foto kon maken.

Ik vind de stof die ik voor de achterkant heb uitgezocht er ook prima bij passen.


Maar voordat ik de deur uitging bleek er beneden in garage nog een verrassing te liggen. (Dat heb je in een drive-in woning). Een envelop van Den Haan en Wagenmakers. Oh wat leuk, Reiko Kato's mistery quilt blok 2.


He? nog een verrassing in de envelop? Het eerste blok van Letters from Belton Grange zou toch pas eind maart/begin april komen? Nee hoor, ook die zit er al bij. Ik ga me echt niet vervelen.


Ik hang een bordje op de deur "NIET STOREN"!!  :-)

maandag 4 maart 2013

Reiko Kato Mistery quilt blok 1


Na lang wikken en wegen toch maar overstag gegaan. Iets heel anders maar zo leuk om te doen. Reiko Kato's mistery quilt 2013. Blok 1 ben ik druk mee bezig. Nu zo benieuwd hoe het volgende blok eruit ziet en nog nieuwsgieriger naar het eindresultaat.