zondag 12 januari 2014

much things to do!

Ja, genoeg te doen in het nieuwe jaar. De Reiko Kato vordert gestaag. Deze quilt ik op de naaimachine.


Mijn eerste blok is gequilt. (Schrijf je dat zo?). Nog 5 blokken te gaan. Doe het vooral in het weekend. In de week ben ik aan het werk en daar ik bij Kon. Joh. Enschede werk, is het daar een drukke boel de afgelopen weken. Als jullie het nieuws een beetje hebben gevolgd, kunnen jullie je daar vast een voorstelling bij maken. 's avonds zit ik liever op de bank met een handwerkje van Belton Grange. En ook daar zijn de laatste blokken (8 stuks) net weer binnengekomen.

Het eerste blok is geknipt en ligt klaar om te patchworken.


Toch wel heel mooi dat fussy cutting. Elke keer het zelfde stukje stof gebruiken. Zo krijg je een mooi patroontje in de ster. Het kost je wel wat meer stof maar gelukkig is daar bij Den Haan en Wagemakers rekening mee gehouden.

En ik ga ook meedoen met de mysterie quilt van Di Ford. Het centrale blok mocht ik gisteren gelijk zelf inpakken en meenemen. Dus ook die ligt te wachten om aan te beginnen. Zal ik deze voor mijn moeder maken?De stoffen zijn prachtig. De chintz moet nog wel even door de thee gehaald worden om een off-white kleur te krijgen. En terwijl ik dit zit te tikken, ligt de stof in de thee. Moet daar toch 10 minuten in liggen. hihi. Quiltmania omschrijft het blok helemaal en ook op de site van Den Haan en Wagemakers staat een filmpje van Di Ford waarin ze in 40 minuten uitlegt hoe je het beste het centrale blok kunt maken. 

En tussendoor doe ik ook mee met "Randje per week". Een soort merklap. Elke zaterdag worden er drie randjes gegeven op de site www.randjeperweek.blogspot.com. Ik ben netjes bij met mijn huiswerk. 


De eerste 6 randjes zitter erop. Weer een lange week wachten tot de volgende 3 randjes. Gelukkig in de tussentijd genoeg te doen. 

Nu snel de chintz uit de thee halen, anders is ie straks donkerbruin. 
Tot gauw!!

2 opmerkingen:

  1. Mooi blokje van de Belton. Dat fussy cutten staat ook nog op mijn lijstje voor ooit. Maar eerst het laatste blok van Reiko afmaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtig patroon van Di Ford, en dat wordt het helemaal met die mooie lapjes die je hebt uitgezocht!!

    BeantwoordenVerwijderen