vrijdag 30 november 2012

Opzetten Dido

Gisteravond aan een nieuw schilderij begonnen. Ik ga Dido schilderen. Dido is de hond uit Griekenland die bij mijn (stief)dochter Nicolette een heel goed tehuis heeft gekregen. Het opzetje is aardig gelukt en nu moet het natuurlijk nog verfijnd worden. Maar als de basis goed is dan gaat de rest ook zeker lukken. Ik hou jullie op de hoogte.

Yesterdayevening I started a new painting. I am gonna paint Dido. Dido is the dog from Greece and now has a very good house at my steph daugther Nicolette. The start from the painting went pritty good and offcourse it has to be worked on. But when the basic is good, the rest will become allright. I keep you posted.

maandag 26 november 2012

Ziekenverzorgster

Zaterdagavond heeft mijn mannetje zich verstapt. Had vreselijk veel pijn maar volgens hem was het alleen maar verstuikt en hoefde hij niet naar het ziekenhuis voor een foto. Gisteren nog de hele dag rondgestrompeld. Maar vanmorgen bedacht hij zich en is hij toch even langs de dokter gegaan op de fiets en daarna naar de VU. Zijn voet in een slipper want een schoen ging niet. Blijkt het toch gebroken te zijn en nu dus tot zijn knie in het gips. Hij vindt het vreselijk want nu moet hij een week stilzitten en dat kan hij helemaal niet. Nu moet ik dus in de verzorgende rol als ik 's avonds thuis kom van mijn werk. Het is altijd andersom. Dat wordt even wennen en daar pesten mijn vrienden me nu ook heel fijn mee. That's what friends are for.

Ipad

Ik heb mijn sintverjaardagkerst kado al binnen. Op Black friday was hij ook nog iets goedkoper dan normaal. Ooh hij is zo mooi en makkelijk in gebruik. Nu nog even een mooi hoesje voor hem quilten en dan is het helemaal af. Ik loop dus nu wel achter met mijn SBS want er kwam een Ipad tussen en daar moest ik even mee kennis maken.

vrijdag 23 november 2012

Poppenhuis in het donker

Mijn poppenhuis staat voor het raam zodat iedereen kan meegenieten. Vooral de kinderen vinden het prachtig. Dat zie ik niet altijd omdat ik aan het werk ben maar ik zie het wel aan alle vingers op de ramen op heuphoogte. Dat was vooral een komisch gezicht afgelopen keer op 11 November, Sint Maarten.
Alle kinderen hadden meer oog voor het poppenhuis dan voor hun eigen lampion. En aan veel ouders heb ik moeten vertellen dat ik hem echt zoveel mogelijk zelf heb gemaakt en dat daar heel veel uren in gaan zitten.
De oooh's en aaaah's waren goed te horen. Daarna toch maar eens zelf gekeken hoe het er vanaf buiten uitzag.

My dollshouse is in front of the window so everyone can enjoy it. Specialy the children, they like it very much. During a workingday I can't see that but when I come home and see all the fingertips on hip height on my window, I know enough. Last time on November 11th (Sint Maarten) I liked it very much that they looked more at the dollshouse than at there own fairy-light. At all the parents I had to explain that I build almost everything myself and yes, it cost al lot of time. I could hear the oooooh's and aaaaah's very well.
Then I decided that I also want a look from the outside and see it for myself.

maandag 12 november 2012

Sylvia's Bridal Sampler

Gisteren weer 2 rijen erbij aangezet. Nog 3 rijen, dus 30 blokken te gaan en dan is de top al een heel eind op weg. Elke avond een blok. Dat wil zeggen dat de top dus uiterlijk op mijn verjaardag 12-12-12 af moet zijn.

Yesterday 1 put another 2 rows to my SBS. Still 3 rows, 30 blocks to go. The Top will be finished soon. Every evening a block means that the top will be finished on my birthday 12-12-12.

vrijdag 9 november 2012

rolmes, lineaal en snijmat

Vorige keer had ik op de poppenhuisbeurs in Apeldoorn ook een rolmes, lineaal en snijmat gekocht. Maar toen ik thuis kwam, kon ik het niet meer vinden. Ik weer natuurlijk, met mijn blonde hoofd. Had het bij Cora's Cottage laten liggen. Gelukkig heb ik gelijk een mailtje gestuurd en zij heeft het gevonden en opgestuurd. Pfff. En gisteren kwam ik thuis en daar lag het pakketje. Klein maar fijn.

Last time on the dollshouse exhibition in Apeldoorn I bought some things for the quiltshop. When I came home I dicovered that I'd forgotten the things for the quiltshop. I send Cora's Cottage an email immediately and fortunately she found the package and send it by post to me. And yesterday when I came home, there was the package. Very little but so much fun.

vrijdag 2 november 2012

Een mooi doorkijkje

Mijn laatste schilderijtje is op een haar na af. Nog even een weekje tegenaan kijken, nog een paar details en dan zet ik mijn naam eronder. Ik ben er wel trots op. Het was een waar monnikenwerk al die pilaartjes van achter naar voren uitwerken. Daar hebben we echt een loep bij nodig. Net een puzzel die stukje voor stukje wordt opgebouwd. De foto is alleen niet zo mooi. Maar ach, dat mag de pret niet drukken.

donderdag 1 november 2012

miniquilt 1:12

De top van mijn miniquiltje 1:12 is af. Ik ben er een beetje verliefd op. Hij is zo leuk en klein. Prachtig voor mijn miniatuur quilt winkeltje. Ik heb nl. bij Cora's Cottage ook een mini rolmes en snijmat gekocht. Nu nog duizend en één lapjes, fat quarters, jelly rolls etc. maken en dan wordt het vast een heel mooi winkeltje.