zondag 2 oktober 2011

Binnenkijken in het grachtenhuis (3)


We gaan naar de eerste verdieping in het huis. Vroeger natuurlijk de begane grond. De wijnkelder en de keuken zijn gebouwd in het souterain. Maar als ik de trap voor het huis zet kan het huis niet meer open. Dus voor het gemak zeg ik de eerste verdieping. Op deze verdieping wonen de heer en vrouw des huizes. Ze hebben wel de luxe van ieder een eigen ruimte. De heer zit zijn vakliteratuur te lezen in afwachting van een goede vriend die een potje schaak met hem zal spelen. Natuurlijk onder het genot van een goed glas wijn.  De vrouw is moe van het shoppen en ligt op de bank. De bediening heeft zojuist een geschilde sinaasappel voor haar neergezet. Boven de open haard hangt een fijnschilderijtje van een Vlaamse Gaai. Ook deze is gemaakt door mijn fijnschilder lerares Joke van Olm.

1 opmerking:

  1. Lieve Tamara , wat leuk en lief dat je me vernoemd op je blog. Na veel zoeken is het me gelukt om de studentenkamer te ontdekken, maar het is ook wel klein zo.
    Het schilderij in de zitkamer heeft een mooie lijst gekregen maar moet ik niet die 2 witte streepjes bij de vlaamse gaai wegwerken voor je ? Dan moet je hem een keertje meebrengen tot a.s. donderdag Liefs Joke

    BeantwoordenVerwijderen